«Мобільна поліклініка» смт. Раухівка

За ініціативою голови Одеської обласної державної адміністрації Степанова М.В. 29 січня 2019 року «Мобільна поліклініка» – рівний доступ селян Одещини до якісної медицини» працювала в амбулаторії загальної практики сімейної медицини смт. Раухівка, яка обслуговує 5444 чоловік населення та охоплює Новоселівський ФАП. Радіус обслуговування становить 20 км.

«Мобільна поліклініка» виявляє найбільш поширені хвороби на ранніх стадіях. За необхідності, пацієнтів направляють для обстеження та лікування у спеціалізовані медичні заклади. Діагностика безкоштовна, гарантована державним пакетом, здійснюється при направленні сімейного лікаря. За професійною консультацією до лікарів (кардіолога, офтальмолога, гінеколога, ендокринолога, спеціаліста ультразвукової діагностики та мамолога) звернулося 167 осіб, з них 149 жінок.

Зокрема: на УЗД – діагностику потрапили – 32 чол., до офтальмолога – 38 чол., до кардіолога – 36 чол., до ендокринолога – 12 чол., до гінеколога – 18 жін., мамографію пройшли 31 жін. Також при огляді гінекологом було взято 18 цитологічних мазків.

З усіх оглянутих було вперше встановлено діагнози – 5 чол.

На УЗД дослідженні вперше виявлено 5 чол. з різними нозологічними формами, 1 чол. було направлено на дообстеження в обласні заклади. Офтальмологом виявлено – 5 патології, 1 чол. – направленно в ЦРЛ, 4 чол. – на дообстеження в обласні заклади. Кардіологом направлено 4 чол. на дообстеження в обласні заклади. Всього на обстеження і лікування у обласні лікувальні заклади направлено 9 чол.

Усе населення, яке звернулося за консультацією у «Мобільну поліклініку» приємно вражене професіоналізмом і чуйністю медичного персоналу. Всі жителі, які звернулися, були повністю оглянуті спеціалістами.